Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

3 Εκθέσεις Φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

  
- Η Μακεδονική Δεκάπολη στην Ιορδανία
- Μέση Ανατολή: Άνθρωποι και μνημεία

Από 29 Φεβρουαρίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από το οδοιπορικό στην Ιορδανία του Ορέστη Κουράκη, απεσταλμένου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Ιορδανού φωτογράφου Ηussein Debajah, ο οποίος καταθέτει τη δική του ματιά για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής του.
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της φωτογραφική έκθεσης Μέση Ανατολή: άνθρωποι και μνημεία με τις επιλεγμένες και βραβευμένες φωτογραφίες των ερασιτεχνών φωτογράφων, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Parallaxi.


-------------------------------------



Άνθρωποι και Μνημεία στον Αραβικό κόσμο

Παράταση ως 30 Απριλίου  - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Ανθρωποι και μνημεία στον αραβικό κόσμο» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της φωτογράφου Φανής Σαρρή, που παρουσιάζεται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η Φανή Σαρρή τα τελευταία είκοσι χρόνια φωτογραφίζει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία δίνοντας βαρύτητα κυρίως σε θέματα που αφορούν το Ισλάμ. Στην έκθεση παρουσιάζεται η σύγχρονη ζωή, μέσα από το φίλτρο αλληλεπίδρασης του χώρου και συγκεκριμένα των ανθρώπων και των μνημείων, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με όλους τους πολιτισμούς που άνθησαν στην περιοχή: τον ελληνικό, το ρωμαϊκό, το βυζαντινό και τον ισλαμικό και αποτελούν πλέον κομμάτι του ανθρωπογενούς τοπίου, το οποίο βιώνεται καθημερινά από τους κατοίκους.


Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου